home

Zekerheid door een persoonlijk watermerk

in kleine oplagen !

 

 

Product- en merkbescherming.

Zo betrouwbaar als een Luxemburgse bank zijn stukken die het SFP-watermerk dragen.

 

 

 

Het wordt steeds gemakkelijker originelen te kopiëren. In de grote massa van uitwisselbare media en informatie klinkt de vraag naar onvervalsbare geschreven stukken steeds luider.

 

Het ontstaan van het watermerk.

Het papier in de Middeleeuwen bestond uit vodden ook lompen genoemd (lompenpapier) dat men met grote stamphamers uiteen klopte en uiteen vezelde. Die in het water opgeloste vezel brei werd met vlakke zeven uit de papierkuip geschept en op lagen gekoetst en tot een blad geperst. In de zeef waren dikwijls met een fijne metaaldraad kunstzinnige symbolen van de papiermolen geborduurd (bv. dierenkoppen, figuren uit fabels, kruisen). Omdat er zich op deze plaats weinig papiervezels bevonden, ontstaat een doorschijnende plaats – het (echte) watermerk. Omdat tot nog toe dit principe om een watermerk te verkrijgen van toepassing is, konden eigen watermerken slechts bij zeer grote papier-hoeveelheden gerealiseerd worden. Daarbij komen nog de hoge meerkosten voor de zeef en de machine-ombouw evenals zeer lange levertijden.

 

Moderne watermerken.

“Watermerken zijn uit de mode”, geen sprake van! Tegenwoordig winnen zogenaamde “digitale watermerken” razendsnel aan belang. Zij zullen illegaal gebruik en scrupuleuze kopieer-woede van gegevens een halt toeroepen. Het origineel wordt als zodanig gekenmerkt en daardoor bijzonder effectvol beschermd.  Juist hetzelfde wordt met

een SFP-watermerk bij het papier bereikt. Omdat daarmee persoonlijke watermerken goedkoper in elk gewenst aantal gemaakt kunnen worden, is deze techniek gewoonweg voorbestemd voor het gebruik bij de documentbescherming. In vergelijking met een traditioneel watermerk uit de papierproductie zijn de mogelijkheden van het SFP-watermerk nagenoeg onbegrensd.

info@securedfinepaper.be

tel&fax 03 827 51 72

puursesteenweg 390a, bornem, belgium

 ©  design & development by Secured Fine Paper